2007-11-11 20:28:41, vasárnap
|
|
|
Angyalok konyhája
Hogy kik az angyalok? Egészségünk őrzői. Szakemberek, akik arra vállalkoznak, hogy személyre szabott étrendet alkotnak a fogyni vágyóknak, illetve azoknak, akik változtatni szeretnének étkezési szokásaikon közérzetük, kondíciójuk, kedélyük javítása érdekében. Ráadásul házhoz hozzák, egyelőre csak Budapesten.
Modern korunk diétázóinak örök problémája, hogyan oldják meg a speciális étrend elkészítését, munkahelyre szállítását. A legkönnyebb persze kifogásokat találni, és lemondani a fogyókúráról, aztán keseregni az egyre gyarapodó kilókon. És így tovább végestelen végig. Pedig a megoldás sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk. Ugyanis segítenek az Angyalok.
Dudás Katalin pszichológus, az Angyalok Konyhája ötletgazdája és vezetője számára sem volt ismeretlen a rendszeres, kínzó fogyókúra. 2000 nyarán úgy döntött, végleges megoldást keres súlyproblémájára. Belgyógyász és reformszakács segítségével sikeresen szabadult meg felesleges kilóitól, mégpedig úgy, hogy egyéni szokásait és igényeit figyelembe vevő étrendet kapott. A menü a reformétkezés és a diétás táplálkozás alapelveit ötvözte. A kilók elvesztése inspirálta arra, hogy tapasztalatait megossza másokkal, ezért gondolt egy nagyot, és konzultált dietetikusokkal, orvosokkal, pszichológusokkal, reformszakácsokkal, és kidolgoztak egy több részből álló szakmai programot, amely tisztítókúra, diétás táplálkozás fogyni kívánóknak, kímélő étrend betegeknek, illetve kismamáknak. Kinek-kinek igénye szerint. Sokan hivatkoznak arra, hogy nincs igazán idejük és energiájuk a szigorú diétás étrend elkészítésére, nemhogy betartására. Nos igazán ők élvezhetik az Angyalok konyhája szolgáltatását. Ugyanis a személyes konzultáció, az addigi táplálkozási szokások és a fogyást gátló lelki eredetű tényezők alapos feltérképezése után a diétázó készen megkapja naponta a három étkezést, azaz a kisujját sem kell mozdítani, egyetlen feladata van, mégpedig az, hogy békésen bekebelezze az ételeket. Mindezen túl a tanácsadók személyesen, illetve telefonon segítenek a fogyókúrázóknak, szakmai és étkezési tanácsokat adnak, lelket öntenek a hullámvölgyben lévőnek, illetve változtatnak a előírt étrenden, ha szükséges.
Az ételek elkészítésénél a tápértéken túl figyelembe veszik azt is, hogy kívánatosak legyenek, hiszen a diétás ételek is jobban esnek, ha szemet gyönyörködtetőek. Az Angyalok Konyhájának fontos célja, hogy eloszlassa azt a tévhitet, hogy a fogyókúra csak lemondás az ízekről, a finom falatokról, mindenről, amit jónak gondoltunk. Mert ahogy a diétázó ráérez a minőségi táplálkozás ízére, ahogy jobb lesz a közérzete, ahogy csökken kilói száma, úgy fog egyre inkább távolodni azoktól az élelmiszerektől, melyek nem szolgálják egészségét. S hogy mit szállítanak házhoz az Angyalok? Íme néhány recept!
Céklaleves
Hozzávalók 4 személyre:
12 dkg sárgarépa, 8 dkg zeller, 1 gerezd fokhagyma, 30 dkg cékla, 2 kk citromlé, 4 kk olaj, fél kk só, fél kk őrölt köménymag, fél kk zellerzöld
Az olajon a póréhagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát, zellert és a céklát. Együtt pároljuk, majd fűszerezzük, vízzel felengedjük, és készre főzzük.
Zöldséges pizza
Hozzávalók 4 személyre:
12 dkg tönköly fehérliszt, 12 dkg durumliszt, 8 dkg burgonya, 1 tk szódabikarbóna, 4 dkg vöröshagyma, 8 dkg sárgarépa, 8 dkg cukkini, 8 dkg padlizsán, 4 dkg zeller
12 dkg pritamin, 12 dkg paradicsom, 16 dkg füstölt tofu
Fűszerek: oregano, bazsalikom, kakkukfű, só, petrezselyem
A lisztből gyúrt tésztát készítünk, amit kinyújtva a tepsiben elősütünk. A zöldségeket a fűszerekkel előpároljuk, a pritaminból, a paradicsomból a fokhagymából, a vöröshagymából és a fűszerekből egy krémet készítünk, amivel megkenjük a tésztát, ráhelyezzük a füstölt tofut, és erre halmozzuk a zöldségeket., és az egészet készre sütjük 180 fokos sütőben.
Szezámos csirke
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg csirkemell, 4 kk szójaszósz, fél kk gyömbér, fél kk petrezselyemzöld, fél kk szezámmag, 8 dkg pritaminpaprika, 16 dkg liszt,
A csirkemellet csíkokra vágjuk, a gyömbérrel és a szójaszósszal 1 órán át pácoljuk. A lisztből hígabb galuskatészta állagú masszát keverünk, és hozzáadjuk a többi hozzávalót.
Ebbe a masszába rakjuk a pácolt csirkét, és kanállal forró olajba szaggatjuk, kisütjük.
Sárgarépa puding
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg sárgarépa, 2 gerezd fokhagyma, 12 dkg tönköly búzadara, 400g szójatej, 4 kk olaj
fél kk kakukkfű, csipet só, 6 dkg vöröshagyma
Olajon a vöröshagymát és a kockára vágott sárgarépát lepároljuk. Sózzuk, fűszer- ezzük és felöntjük annyi vízzel és szójatejjel, hogy ellepje. Ha megfőtt, összeturmixoljuk, és búzadarával bekötjük, miközben újraforraljuk.
Almás biosüti
Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg alma
20 dkg tönkölyliszt
4 ek méz
1 kk fahéj
1 kk őrölt szegfűszeg
20 g barnacukor
fél citrom reszelt héja
4 kk olaj
1 kk szódabikarbóna
A lisztet az olajjal a cukorral, vízzel, és a szódabikarbónával elkeverjük, és gyúrt tésztát készítünk belőle. Kinyújtjuk, és kiolajozott tepsibe fektetjük. Az almát cikkekre vágjuk, rátesszük a tésztára, majd meghintjük a fűszerekkel.
180 fokon 20 percig sütjük, majd mindjárt sütés után higított mézzel meglocsoljuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
Címkék: összeturmixoljuk, súlyproblémájára, gyönyörködtetőek, petrezselyemzöld, pritaminpaprika, fogyókúrázóknak, élelmiszerektől, dietetikusokkal, feltérképezése, vöröshagymából, tapasztalatait, szolgáltatását, szódabikarbóna, elkészítésénél, hullámvölgyben, reformszakács, galuskatészta, elkészítésére, újraforraljuk, szójaszósszal, reformétkezés, paradicsomból, változtatnak, táplálkozási, tönkölyliszt, fogyókúráról, tisztítókúra, fokhagymából, vöröshagymát, petrezselyem, ötletgazdája, pszichológus, vállalkoznak, elkészítését, segítségével, csirkemellet, fogyni vágyóknak, speciális étrend, legkönnyebb persze, egyre gyarapodó, megoldás sokkal, diétás táplálkozás, kilók elvesztése, több részből, szigorú diétás, személyes konzultáció, addigi táplálkozási, fogyást gátló, diétázó készen, három étkezést, tanácsadók személyesen, hullámvölgyben lévőnek, Dudás Katalin, Angyalok Konyhája, Angyalok Konyhájának,
|
|